Logotype som länkar till förstasidan

Skepparexamen, Kustskepparintyg, kustskepparen

Skepparexamen, Kustskepparintyg - onlineutbildning

Med vår onlineutbildning för Kustskepparintyg, (även kallad “Skepparexamen” och “Kustskepparen”), får du en modern och pedagogisk utbildning som får högsta betyg av eleverna. Du lär dig om sjömanskap och navigering vid längre färder utomskärs och till havs. Du lär dig även att mörkernavigera så att du kan hantera din båt i nedsatt sikt och i mörker. Kursen tar även upp elektronisk navigering och vilka hjälpmedel som finns och hur de bäst används. Ta Skepparexamen enkelt hos oss!

När är Skepparexamen ett krav?

För att få framföra en båt som är större än 12 x 4 meter krävs att du har tagit Kustskepparintyget och vid hyra av båt utomlands är ofta Kustskepparintyget ett krav.

Två kurser till priset av en

Kustskepparintygskursen är en påbyggnadskurs på Förarintyget. När du beställer Kustskepparintygskursen hos oss får du även tillgång till kursen “Förarintyg” så att du kan repetera den om du behöver, eller läsa båda utbildningarna samtidigt. Du får alltså båda kurserna “Förarintyg” och “Kustskepparintyg” i priset för Kustskepparintygskursen hos oss.

Kursens upplägg:

övningsmaterial skepparexamen

Efter genomförd kurs ska du ha lärt dig:

Gå kursen när det passar dig

Du har tillgång till onlineutbildningen och materialet i 9 månader. Det innebär att du kan logga in och gå igenom kapitlen och lektionerna så många gånger du vill och behöver under den aktuella tiden. Du behöver alltså inte ta hänsyn till några tider när du går vår onlinekurs för Skepparexamen, utan bestämmer själv när det passar dig.

Kursens omfattning i tid

Den genomsnittliga tiden för att gå igenom Kustskepparintygskursens lektioner och övningsfrågor är cirka 1-2 dagar. Många väljer istället att ta till sig kunskapen vid flera olika tillfällen under en längre period.

Kustskepparintyg, skepparexamen, kustskepparen

Kustskepparintyget kallas även för skepparexamen och kustskepparen men man syftar då på kustskepparintyget. Med ett kustskepparintyg får du även möjlighet att hyra större båtar både i Sverige och utomlands.

Kunskapskrav av NFB

Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) har listat de kunskapskrav som krävs för att kunna ta Kustskepparintyget. Vår kurs följer och säkerställer att du får all den kunskapen på bästa sätt.

För vem passar kursen?

Så tar du ut en kurs med hjälp av transportör (exempel på utbildningsfilm från kursen).Kom igång direkt, beställ här

JUST NU - 300 kr rabatt. Gäller till 26/6.


Onlinekurs - Kustskepparintyg

1 695 kr (ord 1 995 kr).

Komplettera din beställning


”Pengarna-tillbaka-garanti”

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så har du vår ”Pengarna-tillbaka-garanti”. Meddela oss på [email protected] inom 14 dagar, om du inte är nöjd, så får du pengarna tillbaka. För att kunna ta del av garantin så får max 5 lektioner i kursen ha öppnats. Ev. kursmaterial och litteratur skickas tillbaka till oss i nyskick.

Vad händer när jag gått kursen?

intygsbok kustskepparintyg

När du har gått igenom kursen, övningsfrågorna och övningsproven och känner att du tagit till dig kunskapen är du redo att skriva upp för en förhörsförrättare som NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) tillhandahåller. Länkar och tydlig information om detta finns inne i utbildningsplattformen. Examinationen kostar 625 kr och betalas direkt till förhörsförättaren.

Tänk på att du behöver ha ett genomfört båtpraktikpass innan med ett intyg med dig till förhörsförättaren samt att du behöver ha förarintyget klart.

Båtpraktik

För att få examinera dig för Kustskepparintyget behöver du ha ett genomfört båtpraktikpass. Du kan göra det hos ett företag som erbjuder båtpraktik eller tillsammans med en person som redan har ett Kustskepparintyg. I vår utbildning finns kontakter till företag som erbjuder båtpraktik och information om hur du gör för att ta intyget tillsammans med en person med Kustskepparintyg på ett enkelt sätt. Du kan även göra din båtpraktik med oss.

Utbildningsgaranti - 100% nöjd

utbildningsgaranti kustskepparen

Hos oss har du alltid en utbildningsgaranti som innebär att, om du mot förmodan skulle få problem vid examinationen och inte klara provet, alltid kan komma tillbaka och gå onlineutbildningen igen utan extra kostnad.

Bonus med Kustskepparintyget

En bonus är att du ofta får en sänkt kostnad för din båtförsäkring när du kan uppvisa ett Kustskepparintyg.

Varför ta Skepparexamen online hos oss?

Det våra elever främst lyfter fram är att utbildningen för Skepparexamen är mycket pedagogisk. Även om du är nybörjare på sjön så kan du ta till dig kunskapen på ett enkelt sätt. Tillgängligheten är ett annat argument; att du enkelt kan logga in och ta del av materialet online när det passar dig. Om du vill repetera någonting så går du enkelt tillbaka i kursen och går igenom just det. Vi säkerställer även att utbildningen uppdateras kontinuerligt och att den följer de nya lagar och riktlinjer som gäller för båtägare.

Vad säger kunderna?

Skepparexamen referensbild
Skepparexamen referensbild 2

För mig passade det perfekt att läsa både förarintyg och skepparexamen samtidigt. Bra att få båda utbildningarna samtidigt.

referens skepparexamen Lars Lars A, Stockholm

Jag hade en gammal kustskeppare sen militären men passade på att fräscha upp kunskaperna med denna onlineutbildning på distans. Det var välbehövligt och gick enkelt.

referens kustskepparen Håkan Håkan S, Malmö

Jag ville lära mig mer om elektronisk navigering och hantera mörkernavigering så kustskepparintygskursen var bra för mig. Pedagogiskt och enkelt upplägg av kursen. Smidigt att kunna gå i sin egen takt.

referens kustskepparintyg Sandra Sandra K, Linköping

Du beställer kursen för Skepparexamen enklast genom att fylla i beställningsformuläret högre upp på denna sidan.

Varmt välkommen!

Tim Svensson
Grundare, Navigationsskolan.se
[email protected]


Navigationsskolan.se

Strandvägen 3
619 35 Trosa
020-89 92 50
E-post