VHF Certifikat (SRC/VHF intyg)

VHF Certifikat (SRC) - onlineutbildning

Med vår onlineutbildning för VHF Certifikat (SRC) får du en modern och pedagogisk utbildning som består av text, bilder, förklarande exempel och filmer. Allt skapat för att du ska få en enkel inlärning, en maximal förståelse och kunskaper som du verkligen kan ha nytta av i ditt båtliv.

Kursens upplägg:

 • En pedagogisk kursplan.
 • Lektioner med text, bilder, exempel och video.
 • Övningsfrågor efter varje kapitel.

Efter genomför kurs ska du ha lärt dig:

 • VHF:ens funktioner.
 • Hur du ordnar tillstånd för VHF.
 • Skillnader, handhållen och fast VHF.
 • Hur du gör anrop och svarar.
 • Hur du gör nödanrop.
 • Internationell bokstavering. 

Du har tillgång till onlineutbildningen och materialet i 9 månader. Det innebär att du kan logga in och gå igenom kapitlen och lektionerna så många gånger du vill och behöver under den aktuella tiden.

VHF Certifikat, VHF Intyg, SRC

VHF Certifikatet kallas för flera olika saker i folkmun men det är samma VHF/SRC intyg (certifikat) man menar för fritidsbåtar.

Kunskapskrav av NFB

Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) har listat de kunskapskrav som krävs för att kunna ta VHF/SRC Certifikat. Vår kurs följer och säkerställer att du får all den kunskapen på bästa sätt.

För vem passar kursen?

För dig som är nybörjare och vill skaffa en VHF ombord eller börja använda den VHF:en som redan finns. Inga förkunskaper krävs.

Vi håller på att arbeta om VHF-kursen, när den är tillgänglig för beställning så lägger vi ut information om det här.

”Pengarna-tillbaka-garanti”

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så har du vår ”Pengarna-tillbaka-garanti”, meddela oss på [email protected] om du inte är nöjd inom 14-dagar så får du pengarna tillbaka (ev. kursmaterial och litteratur skickas tillbaka till oss i nyskick).

Vad händer när jag gått kursen?

När du har gått igenom kursen, övningsfrågorna och övningsproven och känner att du tagit till dig kunskapen är du redo att skriva upp för en förhörsförrättare som NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) tillhandahåller. På hemsidan batlivsutbildning.se så väljer du det län och den kommun som du tillhör och kontaktar en förhörsförrättare för att boka en tid. Examinationen kostar 625 kr och betalas direkt till förhörsförättaren. Du kan även köpa till ”den blå boken” (65 kr), en intygsbok som du efter godkänt prov får en stämpel i.

Utbildningsgaranti – 100% nöjd

Hos oss har du alltid en utbildningsgaranti som innebär att, om du mot förmodan skulle få problem vid examinationen och inte klara provet, alltid kan komma tillbaka och gå onlineutbildningen igen utan extra kostnad.

Vad säger kunderna?

Köpvillkor

 1. Massa olika typer av villkor. 
 2. Jora satteeeh

 3. Här är det ännu mer villkor