Vattenskoterkörkort, Förarbevis, Förarintyg

Vattenskoter förberedande utbildning

Körkort och förarintyg för vattenskoter

Regeringen har beslutat att införa ett obligatoriskt Förarintyg för vattenskoter från och med den 1/5-2022 (ett Vattenskoterkörkort).

I beslutet framgår att den som redan har ett “Förarintyg för båt”, kan ansöka om att få det nya intyget för vattenskoter, utan att göra ett nytt prov. Nedan citerar vi från Transportstyrelsens hemsida.

Den som i dag har ett Förarintyg för fritidsbåt, Kustskepparintyg eller ett Manöverintyg för högfartsbåt utfärdat av Nämnden för båtlivsutbildning behöver inte gå utbildningen för vattenskoter.

Förarintyget för båt ska vara utfärdat innan 2022-05-01. När du har tagit Förarintyget för båt så går du till Transportstyrelsens hemsida och ansöker enkelt om ett Förarbevis för vattenskoter (sista dag för ansökan är 2023-04-30). När du har gjort det så får du ett Förarbevis för vattenskoter som gäller tillsvidare (på samma sätt som för bil) utan att du behöver gå en ny utbildning eller göra ett nytt prov.

Här kan du boka och läsa mer om vår Förarintygskurs för båt och vara igång med dina studier inom 24 timmar.

P.S. Värt att notera är att ett Förarintyg för båt ofta kostar ca en fjärdedel av vad ett körkort för vattenskoter gör och du kan göra allt hemifrån på distans

JUST NU – 300 kr rabatt på Förarintygskursen. Gäller till 26/1.

Varmt välkommen till oss på Navigationsskolan.se

Tim Svensson
Grundare, Navigationsskolan.se
hej@navigationsskolan.se 

Köpvillkor

  1. Massa olika typer av villkor. 
  2. Jora satteeeh

  3. Här är det ännu mer villkor